top of page

OPERA I BORGGÅRDEN

URO

30. jun. 2024

Nå kan du igjen oppleve Opera i Borggården på Haugar!
Thomas Ruud har denne gangen med seg Siv Oda Hagerupsen og Dorina Komani.

Du får høre kjente sanger fra det klassiske operaunivers i vår fantastiske Borggård. 

For en fullkommen helaften, anbefaler vi vår deilige Charcuterie tallerken som tilbehør til fantastisk musikk – i vakre omgivelser. 

Innslipp fra kl 17:00 // Konserten starter kl 19:00.

Konserten foregår ute og varer i ca 1 time. Kun sitteplasser.

Velkommen til oss!

-----------------


Litt om artistene:

Thomas Ruud, tenor, er en av Skandinavias mest ettertraktede sangere. Han hadde sin debut ved Den Norske Opera i 1994 som Grev Almaviva i «Barberen i Sevilla», en rolle han har gjentatt i mer enn 150 forestillinger, og har til nå mange av de største tenorrollene på repertoaret, slik som Don José, Pinkerton, Rodolfo, Cavaradossi, Pollione, Manrico, Steva Burya, Hoffmann, Faust, Canio og Gustav III, for å nevne noen.


Han har vært ansatt ved noen av Tysklands største operahus, slik som Statsoperaen i Stuttgart, og har ellers gjestet som solist rundt om i hele verden, som for eksempel USA, Mexico og Singapore, Taiwan, Sveits og Malta for å nevne noen. Han har holdt konserter med noen av verdens ledende sangere, som sopranen Kiri Te Kanawa. Ruud er også kjent for sitt lange samarbeid med Hanne Krogh. Han er ofte å se i Norge, både som solist i større operaproduksjoner, og også i konsertsammenhenger, med orkestre som blant annet Oslo Filharmoniske Orkester, KORK, og Trondheim Symfoniorkester.


                           

            

                

Siv Oda Hagerupsen, er en av landets mest aktive mezzosopraner. Hun er utdannet blant annet fra Statens Operahøgskole i Oslo.

I 1999 var Siv Oda en av finalistene i den nasjonale delen av Dronning Sonjas Musikkonkurranse, og samme år debuterte hun på Den Norske Opera i rollen som 3. Dame i Mozarts «Tryllefløyten». Videre engasjement ved Den Norske Opera inkluderer rollen som Mercédès i «Carmen», Nicklausse/Musen/Stemmen i «Hoffmanns Eventyr», Marcellina, og senere Cherubino i «Figaros Bryllup». Hun er også en av solistene på DNOs CD-produksjon «Hjem til Jul». Siv Oda har hatt solistroller ved alle de ulike regionsoperaene rundt om i Norge, og har vært engasjert som solist med alle landets ledende orkestre.

                        

Hun har også gjestet L'Opéra de Montréal i Canada som solist ved en gallakonsert med verk av Verdi. Sommeren 2017 gjestet hun Opera på Skäret i Sverige som Suzuki i «Madama Butterfly», og i 2018 returnerte hun dit, hvor hun hadde stor suksess som Eboli i Verdis «Don Carlo». 

                                    

            

Pianisten Dorina Komani har vunnet flere internasjonale konkurranser i Italia, Nord-Macedonia og Albania. I 2014 vant hun prøvespillet for å være solist med Trondheim Symfoniske orkester og i 2015 med Oslo symfoniske orkester. Hun er en ettertraktet kammermusiker og har spilt med noen av landets beste instrumentalister.


Hun er en ettertraktet akkompagnatør og har spilt med mange av landets fremste sangere. Hun er jevnlig invitert som coach ved Universitet i Stavanger og i forskjellige kurs som «International Voice Masterclass» med Elizabeth Nordberg- Schultz og Matthew Marriot. Som repetitør har hun jobbet ved Ringsaker Operaen i 2018 «Perlefiskerne»; 2019 «Barberen i Sevilla»; 2020 «Trollmanen fra OZ» og 2021 «Jeg kan være Alice» og «Der Freischütz» produksjonene. Under Oslo Operafestivalen har hun vært repetitør for operaen «Don Giovanni» i 2018; «La Boheme» i 2019/2020; “Carmen” i 2020; “La Traviata” og “The Rakes progress” i 2021. 


Høsten 2022 skal hun tilbake til Ringsaker operaen for «La Boheme», I operaen Sicilia for «Gianni Schichi», Oslo Operafestivalen for «Faust», «Norma» og «The consul». 

bottom of page